Aparate dentare in Iasi

Sunt Leia si practic de peste 10 ani exclusiv ortodontia pentru copii si pentru adulti. Ma focalizez pe studiul cazului si pe gasirea solutiei optime de tratament pentru fiecare pacient in parte. Pacientul este partener in actul terapeutic si imi propun ca deciziile luate impreuna sa fie bine informate.  

Promotia activa in acest moment consta intr-o reducere de 10% a preturilor practicate in mod normal pentru urmatoarele servicii: 

Tip Serviciu Pret Vechi (RON) Pret Redus (RON)
Consultatie 130 120
Amprenta 100 90
Plan tratament  110 100
Brackets metalici pe arcada 2000 1800
Brackets fizionomici Clarity Advanced pe arcada 3800 3500
Aparat mobil tip placuta palatina sau linguala 1100 1000

Lista completa a serviciilor pe care le oferim si a preturilor practicate in mod normal o puteti gasi aici.    

Reducerile sunt valabile doar pentru pacientii noi. Cand solicitati programarea si cand achitati, mentionati codul promotiei – CADOU.

Va multumesc pentru increderea acordata si va astept pentru programari la 0740 096 510 

Ortodontia este o forma de arta. Aparatul dentar este pensonul cu care medicul ortodont transforma zambetul si aduce bucurie in viata pacientului.

Drumul catre zambetul final are nevoie de parteneri de incredere care sa ghideze aparatul dentar catre succes.

Fie ca este aparatul dentar plin de sclipici al unei strengarite cu un incisiv timid iesit in spatele celorlati dinti, fie ca este apartul dentar metalic invelit in elastice curcubeu al unui adolescent plin de viata sau aparatul dentar de safir elegant al unei doamne distinse, acesta este un accesoriu care face parte din viata de zi cu zi si care trebuie ingrijit, protejat si indragit pentru a-si face treaba!

Tratamentul ortodontic  are ca scop:

 • corectarea anomaliei dento maxilare si
 • obtinerea unui rezultat
  • estetic (atat al dintilor, al zambetului cat si al fetei),
  • functional (o ocluzie -muscatura-  corecta, respiratie, fonatie, deglutitie)
  • stabil in timp (pozitie dentara si ocluzie corecta care sa ramana la fel un timp indelungat).

Tratamentul ortodontic cu aparat dentar fix – brackets:

 • este de lunga durata, in medie doi ani jumatate
 • implica respectarea unor indicatii legate de IGIENA, ALIMENTATIE, PROGRAMARI
 • presupune doua etape principale.

Durata tratamentului poate varia in functie de gravitatea initiala a anomaliei, reactivitatea organismului, respectarea indicatiilor si a programarilor. Click aici pentru si mai multe detalii.

Exista mai multe variante de brakets care pot fi folositi la aparatul dentar. Fiecare prezinta avantaje si dezavantaje.

BRACKETS METALICI SAU FIZIONOMICI?

Vizibilitate – brackets-ii metalici sunt cei mai vizibili; brackets-ii fizionomici sunt mai putin vizibili, dar si ei se pot observa din apropiere.

Rezistenta – brackets-ii metalici sunt cei mai rezistenti; brackets-ii fizionomici sunt casanti. La muscarea cu putere a unui aliment dur bracketul metalic se desprinde de pe dinte sau rezista , bracketul fizionomic ramane lipit, dar se fractureaza o bucata din el. In ambele cazuri bracketul trebuie schimbat.

Forta de adeziune la smalt – brackets-ii fizionomici stau cel mai bine lipiti pe smalt. Acest lucru poate fi un inconvenient in sedinta de indepartare a aparatului sau in cazul necesitatii recolarii unui bracket. Forta necesara dezlipirii lor este mai mare decat pentru un bracket metalic si poate genera un disconfort dentar. Exista riscul fisurarii sau fracturarii smaltului la dintii cu probleme preexistente sau cu obturatii voluminoase. Brackets-ii se dezlipesc de pe dinte cu un cleste special.

Eficienta tratamentului – ambele tipuri de brackets rezolva necesitatile tratamentului ortodontic. Forta de frecare dintre arc si bracket-ul fizionomic este mai mare decat cea dintre arc si bracket-ul metalic ceea ce se traduce printr-o durata de tratament mai mare, dar nu in mod semnificativ.

Volum – bracketii fizionomici sunt mai voluminosi decat cei metalici, dar diferenta nu este deranjanta, iar aspectul lor compenseaza acest “dezavantaj”. Click aici pentru si mai multe detalii.

 

Leia Tvigun
Medic Ortodont

 

Comments are closed.