Masca Petit/Delaire

Acest aparat este indicat in perioada de crestere si dezvoltare a copilului atunci cand se diagnosticheaza un deficit de crestere la nivelul maxilarului (osul de sus). Aparatul se spijina pe frunte si pe barbie si trage catre inainte osul maxilar prin intermediul unor elastice prinse de doua carlige atasate la un aparat fixat in interiorul gurii.

masca petit

https://www.sylvainchamberland.com/wp-content/uploads/2011/09/Masque-facial-vue-de-face-et-de-profil-Orthodontiste-Chamberland-Quebec.jpg

Masca Petit/Delaire se poarta noaptea si atunci cand copilul este acasa, pentru 14 ore din 24. Aparatul intraoral este singurul care ramane fixat permanent. Cele 14 ore zilnic sunt necesare pentru ca forta dezvoltata sa poata actiona asupra osului. O purtare inconstanta (o zi da, una nu) sau pentru mai putin de 14 ore, este ineficienta sau prelungeste in mod neplacut tratamentul.

Elasticele care dezvolta forta se schimba in fiecare zi (sau la alt interval daca medicul recomanda). Aruncati elasticele dupa utilizare. Pentru confort puteti aplica dischete demachiante in interiorul suportului pentru barba. Puteti folosi si o crema pe pielea din zona de sprijin a aparatului.

Aparatul din interiorul gurii se fixeaza pe molarii definitivi superiori si pezinta in zona anterioara doua carligute de care se prind elasticele. Uneori carligele pt fi incorporate si in alt fel aparate intraorale in functie de necesitatile fiecaruli pacient (pe un disjunctor de exemplu).

delaire IO-EO

Cu masca Petit/Delaire copilul poate dormi pe spate si pe o parte fara grija.

Sustineti si incurajati copilul in timpul tratamentului. Este bine ca fratilor si rudelor cu care vine in contact sa li se explice motivatia tratamentului ortodontic pentru ca atitudinea pozitiva sa vina si din partea lor.  Daca aveti invitati acasa, copilul poate intrerupe purtarea mastii pe durata vizitei. Este de dorit sa evitati persoanele care nu inteleg tratamentul ortodontic sau care au o atitudine ironica sau sarcastica fata de copil. In timpul excursiilor scolare si a taberelor, masca Petit/Delaire ramane acasa.

Comments are closed.